World Geography: General Knowledge Questions and Answers

Q51. The state of California uses a mechanism known as

[A] POTS

[B] LOTS

[C] BOTS

[D] NOTS

SHOW ANSWER
Correct Answer: NOTS


Q52. The Tropic of Cancer does not pass through

[A] India

[B] Iran

[C] Mexico

[D] Egypt

SHOW ANSWER
Correct Answer: Iran


Q53. The Kyaik Htee Yoe pagoda is located in:

[A] Mayanmar

[B] Sri Lanka

[C] Nepal

[D] Bhutan

SHOW ANSWER
Correct Answer: Mayanmar


Q54. In which ecosystem grassland is included?

[A] Marine

[B] Fresh water

[C] Terrestrial

[D] Artificial

SHOW ANSWER
Correct Answer: Terrestrial


Q55. Sandal Wood trees are mostly found in

[A] Trophical Thorn Forests

[B] Alpine forests

[C] Tropical most Decidous

[D] Trophical Evergreen Forests

SHOW ANSWER
Correct Answer: Trophical Thorn Forests


Q56. The nuclear fuel in the sun is

[A] Helium

[B] Oxygen

[C] Uranium

[D] Hydrogen

SHOW ANSWER
Correct Answer: Hydrogen


Q57. The Shortest air route from Moscow to San Francisco is 

[A] Over the Pacific via Siberia

[B] Over the Atlantic Ocean

[C] Through the latitude which passes through them

[D] Over the North pole

SHOW ANSWER
Correct Answer: Over the Atlantic Ocean


Q58. Which planet was named after the Roman God Zeus?

[A] Venus

[B] Jupiter

[C] Mars

[D] Earth

SHOW ANSWER
Correct Answer: Jupiter


Q59. Salinity in Ocean water decreases when 

[A] humidity is high

[B] rainfall is heavy

[C] evaporation is more

[D] wind velocity is high

SHOW ANSWER
Correct Answer: rainfall is heavy


Q60. Where is New Moore Island located?

[A] In Gulf of Mannar

[B] In Bay of Bengal

[C] In Arabian Sea

[D] In Andaman Sea

SHOW ANSWER
Correct Answer: In Bay of Bengal


error: